top of page
Foto van schrijverGideon Calis

KEUZESMAKEN OF KEUZESTRESS




Steeds meer hoor ik dat men keuzestress krijgt of al heeft. Maar wat is dat eigenlijk? Op Ieder moment van de dag maken wij keuzes. Zowel bewust als onbewust. Zo ook op dit moment want jij maakt nu de keuze om dit te lezen.

 

Keuzestress ontstaat eigenlijk dat we te veel van hetzelfde te kiezen hebben. Welvaart stress zou ik het noemen. Maar wat brengt dan die stress? Eigenlijk is dat best raar want we mogen kiezen, i.p.v. dat er voor ons bepaald of gekozen wordt. Dus eigenlijk is dat heerlijk. We willen vaak te snel kiezen. Zijn we bang dat het anders weg is of dat de tijd om is? Erbij willen horen omdat de rest het ook heeft? Dat zou dus die stress kunnen veroorzaken.

 

Ik neem steeds meer de tijd bij keuzes maken, en ik moet zeggen dat het mij meer rust brengt, en zie of beleef geen stress maar mogelijkheden. Dus als je het even niet meer weet en je krijgt stress van de keuzes, neem dan even de tijd. Probeer het even van alle kanten te bekijken. Wat zou het jou brengen? Natuurlijk weet je niet zeker of je dan de juiste keuze hebt gemaakt, wat wel zeker is, is dat je er goed over hebt nagedacht en dus minder of geen stress hebt ondervonden. Wel zo lekker!

 

Dus neem de tijd en laat je niet dwingen door… het zijn mogelijkheden niet meer en niet minder. Nog steeds stress? Ga wandelen in een bos of op het strand in ieder geval in de natuur. Even weg van de hectiek is al een goed begin.

 

Gideon

 

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page