top of page
Foto van schrijverGideon Calis

PERFORMINGARTS




Vrijheid beleven op het podium

 

Vrijheid beleven op het podium, klinkt logisch maar in de praktijk zie ik toch geregeld dat dat niet zo is. De onzekerheid heeft de overhand. Ook tijdens mijn workshops als Improvtheater docent zie ik ook dat mensen zich onveilig voelen. Natuurlijk doe ik er alles aan om ze veilig te laten voelen. Het is zo zonde om je talent te laten hinderen door angst of onzekerheid. Soms zit deze angst diepgeworteld en raad ik je aan daarmee aan het werk te gaan met een professional zoals een psycholoog. Natuurlijk zou je daarnaast met mij als wandelcoach aan de slag kunnen. Maar soms zijn het dus onzekerheden zoals Wat zouden ze wel niet van mij denken? Ben ik wel goed genoeg?  Hoezo ik en niet die ander?

 

Allemaal vragen die niemand en ook jij zelf niet kan beantwoorden als je niet eerst accepteert en loslaat. Ik zou wel kunnen zeggen dat jij fantastisch bent. Dat is leuk maar als jij dat zelf niet geloofd heeft het niet die waarden die het zou moeten hebben. Dus probeer die vraagtekens om te zetten in uitroeptekens, zoals… Ja ik en niet die ander want wat ik heb te bieden is heel bijzonder, ja ik ben goed genoeg en sta open om te leren. Vraag niet waarom ik, maar dankjewel we gaan ervoor!

 

Natuurlijk is dit makkelijk gezegd. Je moet ook niet overmoedig raken, want dan ga je jezelf voorbij. Blijf authentiek en heel dicht bij jezelf. Er wordt genoeg gekopieerd, dus daar is genoeg van. Dus als jij je negatieve vragen aan jezelf weet om te zetten naar positief zal je je steeds vrijer voelen zowel op als naast het podium, en gaat het publiek daarop reageren. Het is een samenspel tussen jou en het publiek.

 

Ik was vroeger heel erg verlegen, en zie mij! Ik voel positieve spanning als ik on stage ga.

Ik weet wat ik kan en dat ik nog veel mag leren. Er zijn altijd mensen die mij niks vinden, en dat is helemaal goed  Ik concentreer mij dan ook graag op die mensen die ik wel blij kan maken. Aandachtgeven aan wat goed is voor jou, en de rest lekker loslaten.

 

Dus waarom jij niet? Wat zouden ze denken als ze je gezien hebben! Jaa!

 

 

Gideon

 

 

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page